Támogatások

2023.06.21.

ALAPANYAG-BESZERZÉS FINANSZÍROZÁSÁNAK TÁMOGATÁSA A PNH KFT-NÉL

2022.03.03.

 

Sajtóközlemény

ENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA A PNH Kft. telephelyén

 

Európai Uniós forrás segítségével energetikai fejlesztés megvalósítására került sor a PNH Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vasvári telephelyén, a GINOP-4.1.4-19-2020-00662 pályázat keretén belül. A Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 24,67 millió Forint támogatásban részesült.

 

A vállalkozást 2008. április 02-án alapították, a lovasberényi székhelyen, azonban az infrastruktúra fejletlensége okán és az ausztriai határtól való nagy távolság miatt 2009. március 30. óta a jelenlegi, vasvári bérelt telephelyen végzi ugyanezen tevékenységét. A vasvári épületegyüttes minden tekintetben kiszolgálta az induló vállalkozás igényeit. Az elmúlt időszak dinamikus fejlődésének, a szakképzett alkalmazotti gárdának és a rendelkezésre álló technológiának köszönhetően a kazánok, kandallók, gépalkatrészek, fémszerkezetek termelési volumene gyorsan megduplázódott, ezzel együtt a fedett gyártótér nagysága is. Több sikeres pályázati projekt megvalósítása történt meg: gyártócsarnok építés 2 alkalommal, több alkalommal pedig új technológiás gépbeszerzés, pl.: Magyarországon egyedüliként jelen lévő lézervágó technológia.

A csarnokokban gyártott termékek szinte teljes egészében export piacon kerülnek értékesítésre. DOMO, INDUO, PARO, SONO, CONNECT típusú pellettkandallók, továbbá KWB CF2, 18/36 KW kazánok jelentik a cég standard terméksorát, azonban ezen kívül, üzemanyag- és hidraulikatartályok gyártása folyik erőgépek számára, illetve egyedi megrendelői igényeket kielégítve, vasszerkezetek, emelő szerkezetekhez gyártott egyedi alkatrészek is készülnek a gyártósorokon. Az elmúlt év fejlesztése nyomán ma már nagyméretű távközlési konténerek gyártásával is foglalkozik a vállalkozás.

 

 

A kedvezményezett neve: PNH Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: Energetikai fejlesztés megvalósítása a PNH Kft. telephelyén

Megvalósítás helyszíne: 9800 Vasvár, Petőfi Sándor utca 81. 947 hrsz.

Projekt tényleges kezdési ideje: 2021.05.26.

A projekt tényleges, fizikai befejezési ideje: 2022.03.03.

Beruházás összköltsége: 44.850.000 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 24.667.500 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

A fejlesztés célja a vállalkozás saját tulajdonú székhelyének energetikai fejlesztése volt. A beruházás A fejlesztés célja a vállalkozás telephelyének energetikai fejlesztése volt. A beruházás keretében 150 kWp teljesítmény napelemes rendszer telepítésére került sor.

A fejlesztés indokaként nevesíthető volt, hogy a vállalkozás tevékenységének ellátásához, működésének biztosításához semmiféle megújuló energia előállító technológiával nem rendelkezett, így egyrészt a működési költségek optimalizálása, másrészről pedig a villamos energiát megújuló energiaforrásból történő előállítás volt a cél.

A fejlesztéssel érintett ingatlan megfelel a mindenkori jogszabályoknak, így a napelemes rendszer telepítésére az ingatlan pályázati feltételrendszernek megfelelő borítású tetőn került sor.

A beruházás hatására az épületrész villamos energia ellátását közel 100 százalékos mértékben a napelemes rendszer elégíti ki, így elmondható, hogy a működésre a beruházás megvalósítása ugyan közvetlen hatással nem bírt, de az üzemi költségeket csökkentette.

A megvalósítás az épület értékét növelte, a pénzügyi mutatókat javította, s már középtávon biztosítja az alapot a következő beruházások és fejlesztések megvalósításához.

A napelemes rendszer telepítésével a vállalkozás a külső piaci szállítóval szembeni függelmét csökkenteni tudta, s a működéshez szükséges energiát részben önmagának tudja előállítani.

A költségek optimalizálódása, a működési költségek leszorításával hozzájárult az üzemi eredmény javulásához.

 

A projekt megvalósítása során a vállalkozás problémába nem ütközött.

 

 

További információ kérhető:

 

 

 

Somlói Annamária

E-mail: a.somloi@pnh.hu

Tel.: +36 30 45 84 788

PNH napelem

Támogatási azonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-01115

 

NFÜ

Új Széchenyi Tev

A PNH Kft. 2012 májusában vasvári telephelyén egy új, 484.000.000,- Forint összköltségű csarnok építésébe kezdett, amely 2012 decemberében elkészült, így a gyártás számára jelenleg már újabb 4000 m2 termelési terület áll rendelkezésre.

Az új üzem a PNH Kft. vasvári telephelyén a régi épület mellett, a 947. hrsz-ú területen áll, így a két külön csarnokban elhelyezkedő termelési részlegek közötti logisztikai és manipulációs feladatok idő- és költségigénye a megnövekedett terület ellenére sem számottevő. A vállalkozás az üzem felépítésével párhuzamosan egyrészről beszerezte azt a technológiát is, amely az épület elkészülte után a vevők mind magasabb minőségi és mennyiségi igényét ki tudja elégíteni, másrészről pedig bővítette a szakképzett és betanított munkaerőt a megnövekedett feladatok ellátására. A PNH Kft. dolgozói létszáma az ipartelepítési projekt befejezésének időpontjára 89 fő volt, azonban a teljes termelésben partnerei közreműködésével 150 főnek biztosít munkát. A munkavállalók főként Vasvárról és vonzáskörzetéből érkeztek. Az új épületben a lézervágás, hajlítás, csiszolás és a hegesztési tevékenység kap helyet.

Az új technológia segítségével – amely a PNH Kft. számára egy energiatakarékos Trumpf lézervágó berendezést, (kiszolgáló egységgel és tárolótoronnyal), továbbá hajlítógépeket és hegesztőrobotokat jelent – a cég elérte, hogy alacsonyabb feldolgozási szintű anyagok beszerzésével csökkenthesse az alapanyagok beszerzésének költségét is: alapanyagként a lézervágott lemezek helyett már csak táblás vaslemezek érkeznek, ezek a lézervágás után programozott hajlításra kerülnek, majd hegesztésen, csiszoláson, felületkezelésen és festésen esnek túl. Az összeszerelést követően a nyugat-európai megrendelőkhöz szállíttatják a kész árukat.

 

Projekt neve: Üzemcsarnok építés és munkahelyteremtés a PNH Kft.-nél

Pályázati azonosító: NYDOP-1.3.1/E-11-2011-0005

Kedvezményezett neve: PNH Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Kedvezményezett elérhetősége: +36 94 586 680

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhatsznú Nonprofit Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Csatkai Endre u. 6.

További információk a pályázatokkal kapcsolatban: www.westpa.hu és www.nfu.hu

 

Pnh Kft.

NFÜ

Új Széchenyi Tev

2012. évben a PNH Kft. vasvári telephelyén épített  új üzemcsarnokába egy csúcsminőségű, energiatakarékos innovatív technológiát hordozó lézervágó berendezés beszerzését is elindította.

A Trumpf lézervágó gépet egy ki- és berakodórendszer és egy tárolásra alkalmas torony egészíti ki. Az általában használatos lézergépeknél a cég által megrendelt TruLaser 5030 megközelítőleg 30%-kal kevesebb energia felhasználásával háromszor gyorsabb munkavégzésre képes. Az új fejlesztéseknek köszönhetően 20 mm vastagságú lemez vágására, mozgatására is lehetőség nyílik, továbbá a vörösréz, sárgaréz, bronz és alumínium megmunkálására is alkalmas a berendezés.

Az innovatív technológiával rendelkező lézervágó gép állítja elő lemezből a PNH Kft. saját termeléséhez szükséges alapanyagokat, így a kandallók, kazánok méretre vágott lemezeit gyártja és az üzemanyag- és hidraulika tartályokhoz is ez a berendezés szolgáltatja a szükséges formázott részeket.

A TruLaser 5030 speciális és egyedi konstrukciója miatt a működtetéséről, kezeléséről, kiszolgálásáról szakképzett és tanfolyamon elsajátított tudással rendelkező munkatársak gondoskodnak.

 

Projekt neve: Lézervágó berendezés beszerzése a PNH Kft.-nél profilbővítés érdekében

Pályázati azonosító: GOP-2.1.1-11/B-2012-0082

Kedvezményezett neve: PNH Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Kedvezményezett elérhetősége: +36 94 586 680

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: MAG Zrt. – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Székhely: 1139 Budapest, Váci út 81-83.

További információk a pályázatokkal kapcsolatban: www.magzrt.hu és www.nfu.hu

NFÜ

Új Széchenyi Tev

A PNH Kft. 2013-ban a már korábban üzembe helyezett lézervágó berendezését – amelyet tárolásra alkalmas torony és kiszolgálóegység egészít ki – egy újabb TruLaser 5030 „fiberlaser” megvásárlásával bővítette. E lézervágó gép képviseli a cég számára kiemelten előnyös tulajdonságokat: a gyorsaságot, precizitást és a költség- és energiatakarékosságot, amely mindezek mellett környezetbarát technológiával rendelkezik. A vállalkozás egyre növekvő termelési igényét a két lézervágó berendezés már biztonsággal ellátja, sőt a többféle fém vágására alkalmas gép lehetőséget nyújt arra, hogy a jövőben bevezetendő további új termékek gyártásában jelentős szerepet vállaljon.

Az innovatív technológia megjelenik a szintén ebben az évben érkezett két TruBend 5085 hajlítógép jellemzői között. A számítógép-vezérelt konstrukció könnyen kezelhető, így a programozási és az ellenőrzési feladatok betanulása után ezt a munkakört hölgyek is elláthatják.

A PNH Kft. fémfeldolgozási folyamatában az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának támogatásával idén megerősítette a két első gyártási fázist. A beérkező vaslemezek lézervágását mára már két TruLaser5030 lézerberendezés kiegészítő tároló és mozgató egységeivel végzi el. A szortírozás után újabb mechanikai megmunkálás következik: a formára vágott lemezeket a hajlítógépekhez viszik, majd innét a kazánok, kandallók, tartályok és a különféle fémalkatrészek elemei hajlítva, a következő műveletekre készen kerülnek ki a munkafolyamatból, hogy legvégül a kész termékeket a megrendelők igénye szerint kiszállítsák.

 

Projekt neve: Innovatív technológia beszerzése a PNH Kft.-nél

Pályázati azonosító: GOP-2.1.1-12/B-2013-0130

Kedvezményezett neve: PNH Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Kedvezményezett elérhetősége: +36 94 586 680

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: MAG Zrt. – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Székhely: 1139 Budapest, Váci út 81-83.

 

További információk a pályázatokkal kapcsolatban: www.magzrt.hu és www.nfu.hu

 

GÉPBESZERZÉS – LÉZERBERENDEZÉS ÉS HAJLÍTÓGÉPEKGÉPBESZERZÉS – LÉZERBERENDEZÉS ÉS HAJLÍTÓGÉPEK

PNH ingatlanfejlesztés

PNH hegesztőrobot beszerzés

Új Széchenyi Tev

A PNH Kft. telephelyfejlesztése során létrehozott egy szerelőcsarnokot, ahol korszerű technológia telepítésével magasabb hozzáadott értéket képviselő termékeket gyárt. A Kft. telephelyén pelletkazánok és -kandallók készülnek, amelyeket jelenleg félkész állapotban értékesít a nyugat-európai piacon. A vállalkozás eddigi mutatói: a 2010., 2011. évre beérkezett rendelésállomány és a várható tendenciák azt mutatják, hogy a jelen pályázat tárgyát képező fejlesztési elképzelések helytállóak. A beruházást követően emelkedett az alkalmazotti létszám, főként Vasvár és vonzáskörzetéből érkeztek az új munkavállalók. A beruházás befejezése után magasabb készültségi fokú, felületkezelt, porfestett végtermékek értékesítése történik , amely a cég árbevételének növekedését generálja, a vevői kör kiszélesedését és a termékek szélesebb körben való ismertségét hozza. A PNH Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kazángyára Vasvár keleti részén, a Petőfi Sándor utca déli oldalán épült. A telephely a 947. helyrajzi számú telket foglalja el. A telek összközműves. A telephelyen az U alakú épületegyüttes belső udvarának beépítése történt meg és egy szerelőcsarnok kap benne helyet, a déli oldalra pedig egy szemcseszóró berendezést magába foglaló épületrésszel bővül a létesítmény. Ezen kívül szintén egy, az eddig alvállalkozónál végeztetett munkafolyamat kiváltására, porfestő kabint helyeztünk el, ezen kívül hegesztő berendezéseket, présgépet, hengerítőt, megújuló energiaforrás hasznosításként pedig egy pellet kandallót szereztünk be, valamint az épület alsó szintjének akadálymentesítését is megoldottuk, melynek segítségével a fogyatékkal élők is el tudják érni a közösségi helyiségeket és az akadálymentesített irodát.

 

Projekt neve: Telephelyfejlesztés és új technológia bevezetése a munkahelyteremtés és az eredményesség javítása érdekében a PNH Kft.-nél

Pályázati azonosító: NYDOP-1.3.1/D-10-2010-0086

Projekt megvalósításának helye: 9800 Vasvár, Petőfi utca 81., hrsz: 947

Kedvezményezett neve: PNH Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Kedvezményezett elérhetősége: +36 94 586 680

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Csatkai Endre u. 6.

További információk a pályázatokkal kapcsolatban: www.westpa.hu és www.nfu.hu

 

Pnh Kft.